Bronja Prazdny over Portret van een onbekend meisje – Aleksandr Skorobogatov


Door Vera | August 17, 2016

"Ik kan er uren over praten, maar eigenlijk wil ik alleen maar zeggen dat het een prachtige roman is."

Bronja Prazdny, , schrijfster, Groningen

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie en het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij Bol.com of bij je favoriete boekhandel.

Waar gaat Portret van een onbekend meisje over?

pencil-mgreyDe zon scheen ongewoon fel op de dag dat Sasha haar voor het eerst ontmoette, dat staat hem jaren later nog helder bij. Ze speelden een spel met de andere buurtkinderen, maar elke herinnering daaraan verbleekt bij de indruk die Katia achterliet. De volgende ochtend wist Sasha niet hoe snel hij het klaslokaal uit moest rennen, en vloog direct naar haar huis - ze is alleen maar mooier geworden, hoe heeft ze dat in één dag voor elkaar gekregen?

De liefde slokt het tweetal op - ze geven zich volledig aan elkaar over. Aanvankelijk tot vertedering van hun ouders, maar al snel stuit het jonge stel op wat toelaatbaar is en wat verboden. Wanneer haar vader ontdekt dat Katia zwanger is, worden hun toekomstdromen ruw verstoord. De wereld die zij voor zichzelf creëerden, blijkt onacceptabel voor ouders, leraren en politieagenten in een land waar iedereen vóór alles de Partij moet volgen.

Portret van een onbekend meisje is een rauwe, zinderende geschiedenis van een eerste, even mooie als destructieve liefde, en tegelijk een harde afrekening met een regime dat mensen breekt, puurheid en onschuld straft en levens verwoest. Skorobogatov betovert zijn lezers met zijn unieke zinnelijke stijl, die de jeugdherinneringen van Sasha op bewonderenswaardige wijze tot leven doet komen.

Details

  • Originele titel: ПОРТРЕТ НЕЗНАКОМОЙ ДЕВОЧКИ
  • Uitgever(s): Cossee
  • ISBN(‘s): 9789059365759, 9789059365766
  • Voor het eerst gepubliceerd in: 2008

Tags

"Ik kan er uren over praten // Aleksandr Skorobogatov // Bronja Prazdny // Cossee // Groningen. // Portret van een onbekend meisje // maar eigenlijk wil ik alleen maar zeggen dat het een prachtige roman is." Bronja Prazdny // schrijfster // ПОРТРЕТ НЕЗНАКОМОЙ ДЕВОЧКИ

Direct bestellen bij Bol.com

Of bestel dit boek nu bij een van deze boekwinkels:

AMAZON.COM, of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *