Voster over Waarom het leven op schaken lijkt – Garri Kasparov"Dat hele kleine bordje met die hele grote wereld en die spelers eromheen, dat maakt het juist interessant."
Voster, 37, business analist, Baarn

Bestel Waarom het leven op schaken lijkt hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Waarom het leven op schaken lijkt over

Garry Kasparov is ongetwijfeld de grootste schaker aller tijden. Op zijn eenentwintigste werd hij al wereldkampioen en twintig jaar lang was hij de nummer een van de wereld. Nu hij is gestopt met professioneel schaken, kijkt hij terug op zijn imposante carrière en zoekt hij parallellen tussen het leven en het meest gespeelde spel ter wereld. Volgens Kasparov is het leven een strategisch spel. Hij laat zien welke strategische en emotionele vaardigheden je moet beheersen om de grootste uitdagingen in het leven aan te kunnen en de beste resultaten te behalen.

'Helaas zijn er altijd meer manieren om dingen fout te doen, dan dat er effectieve oplossingen voor zijn.'
Kasparov kan putten uit een schat aan ervaringen: van de meest intense en beslissende momenten in zijn belangrijkste partijen tot zijn rol als voorzitter van Comité 2008: Free Choice, dat strijdt voor democratische verkiezingen in Rusland. Zoals Sun-Tzu de kunst van het oorlogvoeren beschreef en Machiavelli de geheimen van politiek leiderschap onthulde, zo laat Kasparov zien dat schaken een uitstekende leermeester is om je voor te bereiden op de meest competitieve situaties en uiteindelijk als winnaar uit de strijd te komen. Dit boek is een inspirerende reis door de gedachtewereld van een van de grootste strategische denkers van onze tijd.

'Het is beter om iets té zelfverzekerd te zijn dan het omgekeerde. Zoals Churchill schreef: "Zelfvertrouwen is een klein iets, maar het maakt een groot verschil." Als we vertrouwen hebben in onze eigen vaardigheden, dan zal zich dat uitbetalen.'

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *