Samuel over Catch-22 – Joseph Heller


Het blog waar Soeria aan meewerkt vind je hier. http://refresh.thepostonline.nl/
"Joseph Heller, the author, writes a book in a time and a place, where no one in America thought there would be more happiness."
Sam, 26, student, Amsterdam

Bestel Catch-22 hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Catch-22 over

Origineel, bitter, vulgair, geestig, spitsvondig en ontroerend. Fraaie jubileumeditie van het ultieme boek over de waanzin van de oorlog In november 1961, nu bijna vijftig jaar geleden, verscheen een recensie in de Herald Tribune over `een woeste, ontroerende, schokkende, dolkomische, razende, opbeurende, reuzenroetsjbaan van een boek. The Times voorspelde even later dat mensen die het konden verteren het niet licht zouden vergeten: `Een verbluffende prestatie, die vrijwel evenveel lezers zal schokken als verrukken.

De rest is geschiedenis: Joseph Heller (1923-1999), die tijdens de Tweede Wereldoorlog diende bij de Amerikaanse luchtmacht, schreef met Catch-22 een van de belangrijkste en indrukwekkendste oorlogsromans die uitgroeide tot een klassieker. De zwarte humor, de absurde logica en onvergetelijke personages als Yossarian, de bommenrichter die denkt dat de vijand erop uit is hem te vermoorden, en de gewiekste messofficier Milo Minderbinder, maken Catch-22 tot een onvergetelijk boek.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *