Els Moors over Honger – Knut Hamsun



"Ik ben letterlijk niet meer uit mijn stoel gegaan, want het boek is een soort gigantische lsd-trip, toen lsd nog niet bestond."
Els Moors, , schrijver, Brussel

Bestel Honger hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Honger over

Een paar weken later bevond ik me op een avond buitenshuis. Ik had weer op een van de kerkhoven aan een artikel zitten schrijven voor een krant; terwijl ik daaraan bezig was, was het tien uur geworden, de duisternis viel en het hek zou gesloten worden. Ik had honger, een ontzettende honger; de tien kronen hadden maar heel kort gereikt; nu was het alweer twee, bijna drie dagen geleden sinds ik wat gegeten had en ik voelde me zwak, een tikkeltje vermoeid van het hanteren van mujn potlood. Ik had een half pennenmes en een sleutelbos in mijn zak, maar niet één ore.

Honger is het schrijnende verhaal van een jonge schrijver-journalist die op de grens van het hongerlijdersbestaan vecht voor een plaats in de maatschappij. Het beschrijft de rauwe werkelijkheid van de dagelijkse strijd om te overleven in Noorwegen rond de vorige eeuwwisseling.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *