Voor auteurs

ENGLISH EXPLANATION FOR AUTHORS HERE.


marcbommetjefinalOp www.whyilovethisbook.com vind je bijzondere boekentips voor lezers. In filmpjes van 1 minuut vertellen o.a. auteurs waarom hun eigen en dat ene boek zo bijzonder voor hen zijn.

Alle video´s worden niet alleen op onze website en youtube kanaal gepubliceerd, maar ook op Bol.com, ECI.nl e.a.

Samenwerken met auteurs

Why I Love This Book werkt graag samen met auteurs. Met auteurs maken we altijd twee filmpjes:

 1. Een video over je eigen boek (ca. 1 minuut). In deze video vertelt de auteur iets bijzonders over een boek dat hij/zij geschreven heeft. Bijvoorbeeld de aanleiding, achtergrond of een anecdote. Ook kan de auteur een kort stukje voorlezen, als dat past binnen het verhaal.
 2. Een video over een favoriet boek (ca 1 minuut). In deze video vertelt de auteur ‘why i love this book’. Dus waarom een bepaald boek hem/haar zo geraakt, geinspireerd, bewogen heeft.

Voorbeelden: video’s door auteurs over hun eigen boek:

Ronald Giphart over zijn boek Harem thumbnail Alma Mathijsen over haar boek De grote goede dingen Ilja Leonard Pfeifer draagt voor uit het poëziegeschenk Giro giro tondo, een obsessie

Meer video´s door auteurs over hun eigen boek.

Hoe worden de video’s gebruikt?

De video’s worden door de auteur, de uitgever, Whyilovethisbook en anderen ingezet om de boeken online te promoten.

 • De auteur plaatst de video op zijn/haar eigen online kanalen (website, facebook, twitter).
 • De uitgever gebruikt de video in de marketing campagne, plaatst de video op haar eigen online kanalen (website, facebook, twitter) en gebruikt deze in presentaties en op events.
 • Whyilovethisbook plaatst de video´s op haar eigen online kanalen (website, youtube channelfacebook, twitter).
 • Whyilovethisbook plaatst de video´s op de productpagina´s van Bol.com, Eci.nl, Paagman.nl. Daar komen in de nabije toekomst nog meer websites bij.
 • De Whyilovethisbook Mediapartners plaatsen de video’s door op hun websites en social kanalen.
 • En lezers en fans plaatsen de video door op hun Facebook, Twitter en andere social kanalen.

Voorbeelden: video’s door auteurs over een favoriet boek:

Dimitri Verhulst over De knetterende schedels - Roger van de Velde thumbnail Emma Curvers over De consequenties - Niña Weijers Thomas Heerma van Voss over Aan Chesil Beach – Ian McEwan

Meer video´s door auteurs over een favoriet boek.

Hoe maken we de video’s?

Why I Love This Book maakt de video’s het liefst zelf met de auteurs . Dat kan in de Whyilovethisbook studio in Amsterdam, of eventueel op locatie. Ook is het mogelijk om zelf video’s te maken en deze in te sturen.

Alle video’s worden geplaatst op het Why I Love This Book Youtube Channel. En alle zelfgemaakte video’s die voldoen aan onze kwaliteitseisen worden ook geplaatst op de Why I Love This Book website.

Wat kost dat?

Voor de video’s die we maken met auteurs betalen uitgevers (of auteurs) een bijdrage in de productiekosten per auteur.
En koningen van het kaliber Stephen Fry doen we gratis.
We maken video’s met auteurs in alle genres, van kinderboeken tot romans tot non-fictie. En over boeken in alle talen en uit alle tijden. Tarieven zijn exclusief btw. En je krijgt een factuurtje.

We hebben tarieven in drie smaken:

wiltb-10 strippenkaart1. De 10 strippenkaart

De uitgever betaalt vooraf 10 x 125,- = 1250,- ex btw, en kan dan tien auteurs naar de Whyilovethisbook studio sturen om hun video te maken over hun nieuwe boek (en een video over een favoriet boek).
Kosten per auteur: slechts 125,- ex btw.

De kleine lettertjes: Voor bijzondere videoproducties rekenen we een meerprijs. We filmen ook op locatie: binnen Amsterdam is slechts 50,- extra.

2. Losse auteur
De uitgever betaalt achteraf 150,- ex btw, en kan dan één auteur naar de Whyilovethisbook studio sturen om zijn/haar video te maken over het nieuwe boek (en een video over een favoriet boek).
Kosten per auteur: 150,- ex btw.
De kleine lettertjes: Voor bijzondere videoproducties rekenen we een meerprijs. We filmen ook op locatie: binnen Amsterdam is slechts 50,- extra.

3. Starterskorting

Heb je als uitgever nog nooit een auteur naar de Whyilovethisbook studio gestuurd? Dan geven we je 15% korting op de losse auteurprijs. Je betaalt dan geen 150,-, maar slechts 127,50,- ex btw voor je eerste auteur.

De kleine lettertjes: Voor bijzondere videoproducties rekenen we een meerprijs. We filmen ook op locatie: binnen Amsterdam is slechts 50,- extra.

Waar is de studio? In de Oude Kerk, op de Wallen in Amsterdam. Kaartje en route.

Hoe plaats je een video op je eigen online kanalen?

Ok, we hebben twee video’s met je gemaakt. En je een mail gestuurd met de links en meer info. Hoe gebruik je nu zelf die video’s?

 • Op je Website: Het eenvoudigst is om de video te embedden vanaf het Whyilovethisbook Youtube kanaal. Hoe?
 • Op je Facebook: Plak de link naar de Whyilovethisbook pagina met jouw verhaal in een facebook bericht.
 • Op je Twitter: Plak de link naar de Whyilovethisbook pagina met jouw verhaal in een twitter bericht.

Meer info:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *