Whyilovethisbook – Video Portfolio

Whyilovethisbook maakt literaire video-producties. Hiervoor hebben we een aantal formats ontwikkeld. Daarnaast maken we ook video-producties op maat.

Uit al onze video’s spreekt onze liefde voor boeken, en de drang om deze (online) te promoten. En daar worden we elk jaar weer beter in. Hieronder een overzicht van recent werk.

De Whyilovethisbook formats:

De ‘One minute’ video in de Whyilovethisbook studio

In onze studio in de Oude Kerk op de Wallen van Amsterdam maken we met auteurs twee ‘one minute’ video’s: een video over het eigen nieuwe boek, en een video over een favoriet boek. En dat levert altijd weer een ander interessant antwoord op op de vraag Why I love this book?

Uitgevers boeken een slot voor hun auteur, of de auteur neemt zelf het initiatief.  Een paar recente voorbeelden:

Whyilovethisbook  One Minute De Luxe

We maken ook speciale edities van de Whyilovethisbook ‘one-minute’ video’s. Bij voorbeeld met de Writers in Residence van het Letterenfonds.

Whyilovethisbook op Events

We worden veel geboekt voor literaire Events. Daar maken we dan one-minute boekentip video’s met de aanwezige lezers, schrijvers en artiesten. Altijd leuk. En bovendien heb je al event dan nog iets te vertellen als heet stof wweer is neergedaald.

Op het YALFest 2018 event maakten we voor Hebban bijvoorbeeld  video’s met de aanwezige lezers en auteurs  Hieronder de compilatie met de highlights. En de volledige playlist met alle auteurs en de playlist met lezers-video’s vind je hier.

Een ander event waar we al jaren met plezier Whyilovethisbook-video’s maken met de aanwezigen is het Boekenbal.

Schrijversprofielen voor De Schrijverscentrale

In een strak georganiseerde, back-to-back opnamesessie van een hele dag maken we met auteurs bijzondere portretten voor op hun profielpagina van De Schrijverscentrale . Zo weten scholen, boekhandels, bibliotheken en events wie ze in huis halen als ze een schrijver boeken. Hieronder vijf van deze video’s in een playlist.

Specials

We worden vaak gevraagd voor speciale literaire video-projecten. Het gaat dan meestal om auteursportretten met een bijzonder concept. Een paar voorbeelden:

Uitgeverij Polis: de heruitgaven van Willem Elsschot

Voor Uitgeverij Polis maakten we een stel bijzondere video’s bij hun heruitgaven van Elsschot. Met Tommy Wieringa, Annelies Verbeke, Alma Matthijssen, Arthur Japin, Aafke Romeijn en Vrouwkje Tuinman. We bezochten alle auteurs thuis. In de playlist hieronder vind je ze allemaal.

Phares du Nord

Voor het Nederlands Letterenfonds maakte Whyilovethisbook een serie bijzondere auteursportretten met o.a. Margriet de Moor en Anna Enquist voor het project PHARES DU NORD. Het promotieprogramma van het Letterenfonds voor Nederlandse auteurs in Frankrijk. Inclusief drone-video.

Book&Club

Pittige Discussie-video’s voor leesclubs en scholen. Zie de website.

NIEUW: De Whyilovethisbook Podcast

Bijna elke dag: een nieuwe audio boekentip in één minuut. Te vinden op:
AnchorGoogle PodcastsBreakerPocket Casts,  Radio PublicSpotify