Jacob over Musje, Mijn Zusje – Selma Noort


Door Vera | May 31, 2019

"Heel leuk is het, omdat het ook echt heel zielig, maar heel mooi geschreven is."

Jacob, 6, scholier, Amsterdam

Lees Musje, mijn zusje nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat Musje, mijn zusje over?

'Hé, jij daar!' riep Lijster.'Ikke?' vroeg Musje.'Nee, hij daar. Dat ellendige koekoeksjong. 'Kloesje? Hij is mijn broertje.''Ha! Je broertje! Als dat je broertje is, dan ben ik een ooievaar. Dat koekoeksjong heeft je broertjes en zusjes uit het nest gemikt. Dat doen koekoeksjongen.' Maar Kloes is een kind van het Klein Duinvolk. Meeuw heeft hem net op tijd gered uit de klauwen van Kraai, die hem op wilde eten, en gezorgd dat hij bij Musje in het mussennest kwam. Als Musje en Kloes door de vader-en moedermus uit het nest worden gezet, gaan ze samen op zoek naar Kloes' familie. Het is een lange reis naar de duinen. Musje en Kloes zijn nog maar klein. De winter staat voor de deur en overal dreigt GEVAAR. Gelukkig is Meeuw er ook nog, en trekt hij zich hun lot aan.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *