Isabelle Buhre over haar boek Thymi Senator"Ik weet niet of ik echt houd van dit boek, maar ik heb wel hele leuke herinneringen aan het schrijven ervan: in een caravan, gezellig."
Isabelle Buhre, 27, latinist, politicoloog, Abcoude

Bestel Thymi Senator hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Thymi Senator over

Wanneer premier Balkenende – Praeses ministrorum Finitrabis in het Latijn – de dictatuur uitroept en zijn troepen door de straten marcheren, lijkt niets het vaderland meer te kunnen redden. Maar de senaat maakt bezwaar. Kan het de edelmoedige Eerste Kamerleden lukken de staatsgreep te stoppen? Thymi Senator is een politieke fantasie, geschreven in het Latijn. Iedere gelijkenis met bestaande personen berust op het ontmoetingspunt tussen werkelijkheid en fantasie.

De wereld van fatsoen is een verzameling scènes uit een maatschappij. Van sportveld tot begrafenis, van volksvertegenwoordiging tot gevangenis. Moraal en omgangsvormen liggen heel anders dan bij ons. Verbazing en afkeer van de nieuw gevonden samenleving wisselen elkaar af. Wie De wereld aanschouwt, ziet dat zonder tradities, wetten en een flinke dosis common sense de samenleving onleefbaar wordt.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *