Susan Smit over haar boek De eerste vrouw


Door Vera | May 1, 2016

"Lou wilde zich voeden met de liefde van de wereld en Geraldine wilde haar kunst gewoon belichamen. Het verschil daartussen is waar ik over schrijf."

Susan Smit, 42, schrijfster, Amsterdam

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie en het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij Bol.com of bij je favoriete boekhandel.

Waar gaat De eerste vrouw over?

pencil-mgreyMeeslepende, op feiten gebaseerde roman over de stormachtige liefde tussen twee van de grootste filmsterren van de twintigste eeuw, Lou Tellegen en Geraldine Ferrar.

Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Ferrar en de Nederlander Lou Tellegen een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden.

In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film.

Met deze wervelende, op historisch feitenmateriaal gebaseerde roman zal Smit opnieuwhaar vele lezers in het hart weten te raken.

Details

  • Originele titel: De eerste vrouw
  • Uitgever(s): Lebowski
  • ISBN(‘s): 9789048832170
  • Voor het eerst gepubliceerd in: 2016

Tags

De eerste vrouw // Lebowski // Susan Smit

Direct bestellen bij Bol.com

Of bestel dit boek nu bij een van deze boekwinkels:

AMAZON.COM, of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *