Why We Love Your Books: een inzamelingsactie

Een initiatief om boeken in te zamelen voor vluchtelingen is onlangs gestart door de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Why I Love This Book helpt graag mee en vraagt óók aan jou om een donatie te doen in de vorm van een boek.

KinderboekenGevlucht uit een oorlogsgebied en vaak een uitputtende tocht door half Europa achter de rug. Angst, verdriet en onzekerheid zijn dan de enige emoties die vluchtelingen nog kennen. In Amsterdam zijn op dit moment drie opvanglocaties, aan de Havenstraat, Flierbosdreef en Haaksbergweg. Voor hen is dit voor lange tijd de onbekende bestemming geweest. Het is nu (tijdelijk) hun thuis. De plek waar je je veilig hoort te voelen. Veilig is het er vast wel, maar wat kun je er verder doen?

Boeken bieden afleiding, ontspanning en steun en helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Het zou natuurlijk fantastisch zijn ze daarbij te helpen. Bij alle 26 filialen van de OBA kun je met je boeken terecht en deze worden dan verder verdeeld over de drie locaties.

 

Wat voor boeken zoeken we?

boeken vluchtelingenBoeken in het Arabisch, Engels, Tigrinya (een taal die wordt gesproken in Eritrea) of prenten-/kinderboeken in het Nederlands zijn daarvoor geschikt. Misschien heb je zelf nog een ander idee of leuk boek als toevoeging.

Hoe je het aanpakt

  • Check of je een boek hebt in de bovengenoemde categorieën dat je wilt doneren.
  • Breng deze naar één van de 26 OBA-locaties in Amsterdam.

Heb jij misschien een geweldig boek gelezen over vluchtelingen, of misschien wel dóór een vluchteling en ben je van mening dat iedereen dat zou moeten lezen?  En vind je dat daar ook een video-recensie van moet komen? Maak dan zelf een video en stuur ‘m in!

Alle video’s komen op ons Youtube kanaal te staan en de beste video’s ook op onze website.
Hier lees je hoe je zelf een Whyilovethisbook video maakt. Wij zijn benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *