Paul Bühre over De naam van de wind – Patrick Rothfuss



"It's great, I don't know how to explain, but it's really awesome. You just keep reading, you want to know how it goes on."
Paul Bühre, 16, scholier, Berlijn (Duitsland)

Bestel De naam van de wind hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De naam van de wind over

'Mijn naam is Kvothe. Ik heb prinsessen teruggestolen van slapende grafkoningen. Ik heb het stadje Trebon platgebrand. Ik heb de nacht doorgebracht met Felurian en ben met zowel mijn geest als mijn leven intact weer vertrokken. Ik werd van de universiteit gestuurd op jongere leeftijd dan de meeste mensen er worden toegelaten. Ik betreed paden in het maanlicht die anderen overdag niet eens durven te benoemen. Ik heb met goden gesproken, van vrouwen gehouden, en liederen geschreven die de minstrelen tot tranen roerden. Je hebt misschien van me gehoord.' Zo begint een tot nu toe ongekend verhaal in de fantasyliteratuur. Het verhaal van een held, door hemzelf verteld. Het is een verhaal over verdriet, een verhaal over overleven, een verhaal over de zoektocht naar de zin van het leven en hoe die tocht, in combinatie met een ontembare wilskracht, de geboorte van een legende aankondigde.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *