Adam Johnson over zijn boek Gestolen leven



“North Korea? I personally think it’s the most fascinating place on earth. A psychological experiment, the likes of which no one has ever seen before.”
Adam Johnson, 44, professor at Stanford University, San Francisco

Bestel Gestolen leven hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Gestolen leven over

Pak Jun Do is de zoon van een verdwenen moeder en een invloedrijke vader die een kamp leidt voor weeskinderen, Langdurige Toekomst. Pak Jun Do proeft daar voor het eerst van de macht, híj selecteert welke kinderen mogen eten en welke worden uitgeleend voor zware fysieke arbeid. Vanwege zijn loyaliteit en scherpe instincten trekt hij al snel de aandacht van regeringsfiguren en dan begint zijn snelle klim op de carrièreladder van het leger, al noemt hij zichzelf ‘een nederig burger van de meest glorieuze natie ter wereld’.

Jun Do wordt een professionele kidnapper die, om in leven te blijven, eindeloos moet laveren tussen steeds wisselende regels, willekeurig geweld en de ronduit verbijsterende eisen van de opperheren. Gedreven tot het uiterste neemt hij de verraderlijke rol aan van Kim Jong-il’s rivaal, in een poging de vrouw van wie hij houdt, te redden – Sun Moon, een legendarische actrice ‘zo zuiver, dat ze niet wist hoe stervende mensen eruitzagen’.

Gestolen leven is een voortjagend verhaal, een verhaal over verloren onschuld en een romantische liefdesverhaal in één, en tegelijk een magnifiek portret van een tot nu toe verborgen gebleven wereld: een Noord-Korea vol honger, corruptie en terloopse wreedheid, maar ook vol kameraadschap, gestolen momenten van schoonheid, en liefde. Gestolen leven katapulteert Adam Johnson meteen naar de groep van de grote, hedendaagse schrijvers.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Adam Johnson over zijn boek Gestolen leven”

  1. 3-29-11kornelia zegt: kan ook geen boek op mijn BeBook krijgen. Adobe ID gerlltasneeid en niets. Krijg aldoor een soort bonkgeluid. Wel komt er het logo van de USB stick op het BeBook te staan. +18Waardeer dit antwoord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *