Alma Mathijsen over Hoe moet je zijn? – Sheila Heti


Door Vera | November 17, 2014

"Ik vind dit boek fantastisch omdat ze in een roman, wat je van de titel misschien niet zou denken, echt een antwoord probeert te geven op de vraag."

Alma Mathijsen, 30, schrijver, Amsterdam

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie en het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij Bol.com, Bookspot.nl of andere (online) boekwinkels >

Voeg deze video toe aan je favorieten

star-mgreyBewaar je favoriete boekentip video’s voor later.
[wpfp-link] – Favorieten overzicht

Samenvatting van Hoe moet je zijn?

pencil-mgreyWat is de nobelste manier om lief te hebben? Hoe creëer je iets? Wat kun je leren van je vrienden? Hoe moet je zijn?Sheila twentysomething, kunstenares en theatermaakster moet zichzelf opnieuw uitvinden na haar stukgelopen huwelijk. Bovendien krijgt ze het maar niet voor elkaar een toneelstuk af te schrijven.
Als de getalenteerde Margaux en de vrijgevochten kunstenaar Israel haar leven binnenstormen, sleurt Sheila hen mee in een experiment waarbij ze hun gesprekken opneemt en hen bestudeert als proefpersonen. Ze hoopt dat ze door indringende soms te indringende observatie van haar vriendin en haar geliefde weer vat kan krijgen op het schrijven én op het leven. Haar zoektocht brengt haar van Toronto tot Miami, en van New York weer terug naar Toronto.

Op afwisselend ontroerende, filosofische en humoristische wijze probeert Sheila grip te krijgen op haar ervaringen en neemt ze haar lezers mee op een onverschrokken verkenning van de manier waarop je zou moeten leven. Half literaire roman, half pikante biecht, is Hoe moet je zijn? een onbeschaamd eerlijke en hilarische tour langs de onbegrijpelijke kanten van het leven en het hart van een schrijfster.

Gerelateerde video’s

video-multi-mgreyAlle video’s van en over: Alma Mathijsen, Henry Holt, Hoe moet je zijn?, How should a person be?, J.M. Meulenhoff, Sheila Heti

Details

view-details-mgreyOriginele titel: How should a person be?
Uitgever(s): Henry Holt, J.M. Meulenhoff
ISBN(‘s): 9789029089135, 9781250032447
Voor het eerst gepubliceerd in: 2010

Bestellen

Bestel dit boek nu bij een van deze online boekwinkels:

BOL.COMECI.NL | AKO | AMAZON.COM | BRUNA LIBRISPLANTAGE | MEER ONLINE BOEKWINKELS…
Of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *