Liedewij Loorbach over Zeitoun – Dave Eggers



“Het is een hartverscheurend verhaal over onrecht. Een soort Kafka in modern Amerika…”
Liedewij Loorbach, 34, schrijver & copywriter, Amsterdam

Bestel Zeitoun hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Zeitoun over

Terwijl de orkaan Katrina New Orleans verwoestte, besloot Abdulrahman Zeitoun, een 47-jarige Amerikaan van Syrische komaf, in de stad te blijven om zijn huis en zijn bedrijf te beschermen. In de dagen na de storm peddelt hij in een tweedehands kano door de ondergelopen straten van New Orleans, deelt goederen uit en helpt waar hij kan. Een week later, op 6 september 2005, verdwijnt hij plotseling. Wat is er met Zeitoun gebeurd? In Zeitoun ontrafelt Dave Eggers op meesterlijke wijze het leven van Abdulrahman, van zijn wortels in Syrië en zijn huwelijk met Kathy – een Amerikaanse die zich tot de islam bekeerde – tot zijn kinderen, en toont hij de surrealistische atmosfeer in de geteisterde stad.

Na Wat is de Wat komt Dave Eggers opnieuw met een hartverscheurend, sociaal bewogen boek, geschreven in samenwerking met zijn ‘onderwerp’. Het is diepgaand geresearched in Amerika, Spanje en Syrië.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Liedewij Loorbach over Zeitoun – Dave Eggers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *