Judith over De gifhouten bijbel – Barbara Kingsolver



"Wat er zo mooi is aan het boek, is dat alle gezinsleden een stuk van het verhaal vertellen en dat de taal continu verandert."
Judith, 55, architect, Amsterdam

Bestel De gifhouten bijbel hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De gifhouten bijbel over

Eind jaren vijftig trekt Nathan Price met zijn vrouw Orleanna en hun vier dochters naar een dorp in Congo om de bevolking tot het christendom te bekeren. De onderneming is van begin af aan gedoemd te mislukken. Het gezin is niet ingesteld op de harde, primitieve levensomstandigheden, en Nathans fanatisme en onbegrip voor zijn omgeving roepen gevaarlijke reacties over hen af. Als de kerk zijn handen van Nathan aftrekt en de onrust in Congo toeneemt, vlucht Orleanna met haar dochters door het oerwoud naar de bewoonde wereld. De gifhouten bijbel is een meeslepende familiegeschiedenis en een ontnuchterend verslag van de gruwelen van religieus fundamentalisme in een uitgebuit land tussen kolonialisme en onafhankelijkheid.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *