Marion over De menselijke smet – Philip Roth


Door Cas Vaessen | June 25, 2019

"Ik had nooit gedacht dat iemand bereid was of gedwongen werd in zijn leven om identiteit zo te formuleren als in dit boek gebeurt."

Marion, 67, maatschappelijk werker, Amsterdam

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie en het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij Bol.com of bij je favoriete boekhandel.

Waar gaat De menselijke smet over?

pencil-mgreyColeman Silk heeft een geheim. Dat is niet de verhouding die hij op zijn eenenzeventigste heeft met Faunia Farley, een vrouw die half zo oud is als hij en als schoonmaakster werkt op de universiteit waar Silk de invloedrijke positie bekleedde van decaan. Dat geheim is ook niet Colemans vermeende racisme, dat de heksenjacht in gang zette die hem zijn baan kostte en die, volgens Coleman, ook leidde tot de dood van zijn vrouw. Het geheim van Coleman Silk is vijftig jaar oud. Hij heeft het verzwegen voor zijn voruw en zijn kinderen. En voor zijn beste vrienden, onder wie de schrijver Nathan Zuckerman, die zich ten doel stelt te begrijpen waarom de rechtschapen Silk zijn identiteit heeft verzonnen en die nagaat hoe dat listig opgebouwde leven tenslotte toch in elkaar stortte.

De menselijke smet is het laatste deel van Philip Roths indrukwekkende trilogie over Amerikaanse levens na de Tweede Wereldoorlog, waarvan de tragiek zowel door het lot van de natie als door de menselijke smet wordt bepaald. Dit aangrijpende boek sluit prachtig aan op Amerikaanse pastorale, Roths roman over het Vietnam-tijdperk, en op Ik was getrouwd met een communist, zijn roman over het McCathy-tijdperk.

Details

  • Originele titel: The Human Stain
  • Uitgever(s): Meulenhoff J.M., Pockethuis, Vintage Books
  • ISBN(‘s): 9789029067485, 9789029074582, 9789029072793, 9780099282198, 9780224060905
  • Voor het eerst gepubliceerd in: 2000

Tags

Meulenhoff J.M. // Vintage Books

Direct bestellen bij Bol.com

Of bestel dit boek nu bij een van deze boekwinkels:

AMAZON.COM, of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *