Jeroen Olyslaegers over Spreekwoorden; Adagia – Desiderius Erasmus



"Het gaat over spreekwoorden die we kennen, die we gebruiken, waar we direct de wijsheid van voelen."
Jeroen Olyslaegers, 51, schrijver, Antwerpen (BE)

Bestel Spreekwoorden; Adagia hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Spreekwoorden; Adagia over

Spreekwoorden en uitdrukkingen als ‘Een noodzakelijk kwaad’, ‘De hoorn des overvloeds’, ‘Belofte maakt schuld’ kennen we allemaal, maar waar komen ze vandaan? En wat betekenen ze nu precies? Erasmus verzamelde meer dan vierduizend bekende spreekwoorden, die hij bundelde onder de naam Adagia. Voor dit vijfde deel van het Verzameld werk maakte Jeanine De Landtsheer een uitgebreide selectie van de mooiste, interessantste en grappigste, bekende en minder bekende spreekwoorden.
Spreekwoorden is de neerslag van Erasmus’ uitgebreide kennis en intense studie van de klassieke literatuur. De verzameling was al tijdens zijn leven een groot succes: Spreekwoorden was een van de eerste bestsellers in de toen nog korte geschiedenis van de boekdrukkunst. Het is door zijn opzet en uitwerking het ideale bladerboek voor op ieders salontafel of nachtkastje.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *