Nadia Dala over haar boek Waarom ik mijn moeder de hals doorsneed"Het ging over een hele obsessieve moeder-dochterrelatie en over liefde zoals we die niet vaak beschrijven, die mooi, maar ook heel erg ongepast kan zijn."
Nadia Dala, 45, schrijfster, Antwerpen (BE)

Bestel Waarom ik mijn moeder de hals doorsneed hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Waarom ik mijn moeder de hals doorsneed over

Waarom ik mijn moeder de hals doorsneed is het unieke maar ongewone liefdesverhaal tussen een moeder en haar dochter.

Wanneer Maria, het jongste kind van de uitgetreden kloosterzuster Euphenia en haar minnaar Apo, wordt geboren, haalt het zevenkoppige verlossingsteam van het olv-ziekenhuis opgelucht adem. De uiterst moeizame bevalling duurde zeventien lange uren. Maria wilde niet geboren worden. Ze verkoos de geborgenheid van de waterachtige buidel in haar moeder boven het echte leven in de buitenwereld.
In een laatste verzetspoging tegen die onafwendbare geboorte - de hel - probeert ze zich te verhangen aan haar eigen navelstreng. Maar als ze toch tevoorschijn komt, ontwikkelt zich al snel een heftige, passionele liefdesrelatie tussen moeder en dochter, waarbij geen plaats is voor vader Apo, zus Reep of school. De hechte band wordt vijf jaar later abrupt verbroken wanneer Euphenia haar beide dochters tijdelijk naar een internaat verbant.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *