Helena Hoogenkamp over Blauwbaard – Kurt Vonnegut"Het is een geweldig boek over een kunstenaar die zich afvraagt of hij nou echt iets betekenis heeft."
Helena Hoogenkamp, 29, schrijfster, Amsterdam

Bestel Blauwbaard hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Blauwbaard over

Rabo Karabekian, Armeens- Amerikaans schilder schrijft, daartoe aangespoord door een min-of-meer ongewenste loge, een schrijfster van progressieve jeugdboeken, zijn autobiografie. Zijn familie is per ongeluk in Amerika terechtgekomen, en hijzelf is begonnen als leerjongen bij de meest populaire illustrator van de jaren '20, ook al per ongeluk. Na de oorlog kiest hij voor het abstract-expressionisme. Helaas zijn al zijn werken inmiddels verloren gegaan door de verkeerde materiaalkeuze. Wel bezit hij een onschatbare collectie schilderijen van zijn tijdgenoten. Er is nog een schilderij van hem over, opgeslagen in een hermetisch afgesloten aardappelschuur. Het blijkt, hoewel figuratief, zijn meesterwerk te zijn. Vonnegut (geb. 1922) toont weer zijn meesterschap in het door hemzelf gecreeerde genre, de filosofisch-humoristische roman. Voor liefhebbers van zijn werk aanbevolen. Ernstige gezichtspunten op lichtvoetige toon.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *