Frank Witzel over zijn boek Hoe een tiener de Rote Armee Fraktion bedacht"I turn a realistic idea into a little imaginary, you could say surrealistic, writing."
Frank Witzel, 60, schrijver, Offenbach (DE)

Bestel Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht over

In deze groots opgezette literaire reconstructie van het tijdperk dat eindigde in 1989 kijkt een volwassen man terug op zijn tienerjaren in de oude Bondsrepubliek van na de oorlog tot aan de val van de Muur. De complete geschiedenis van de popmuziek komt langs, drugs, het katholicisme met zijn martelaren, de filosofie van Nietzsche tot Derrida, de politiek, van de nazistische naweeën tot de Duitse herfst, Amerikaanse tv-series, snoep en speelgoed uit de vorige eeuw, en een bont gezelschap naoorlogse iconen. Tegen dit overweldigende decor speelt het ontroerende verhaal van de seksuele ontwikkeling en de eerste verliefdheid van een jongen die alles probeert te begrijpen en alleen maar het goede wil doen.

Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht is een explosieve mix van geschiedenis en fictie, een caleidoscoop van stemmingen die de kosmos van de oude Bondsrepubliek op fenomenale wijze tot leven brengt.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *