Evelien over Beatrijs – auteur onbekend"Het was een boek dat je vlot leest, ik heb het in één keer uitgelezen."
Evelien, 17, student, Wilrijk (BE)

Bestel Beatrijs hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Beatrijs over

Een van de beroemdste verhalen uit de middeleeuwen is het verhaal van een jonge non van adellijke afkomst, die haar klooster verlaat om niet een jeugdvriend de wereld in te gaan. Zeven jaar lang leven zij in weelde, maar als het geld op is, verlaat hij haar en hun twee kinderen. Na nog eens zeven jaar in zonde geleefd te hebben, krijgt zij berouw. Zij laat haar kinderen achter bij een weduwe en keert, door wroeging verteerd, heimelijk terug naar haar klooster. Daar komt zij tot de ontdekking dat Maria, die zij al die jaren in haar gebeden trouw is gebleven, in haar plaats haar werk heeft verricht. Van haar afwezigheid zou nooit iemand geweten hebben als ze niet de hele geschiedenis had opgebiecht.

De geschiedenis van Beatrijs wordt verteld in een gedicht dat waarschijnlijk rond 1300 is ontstaan en dat is overgeleverd in een Middelnederlands handschrift van 1374.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *