Bertien Minco over Een verhaal van liefde en duisternis – Amoz Os


Door Vera | May 23, 2016

"Het is een zeer, zeer, zeer ontroerende, grootse en meeslepende roman."

Bertien Minco, 53, schrijver, directeur, Amsterdam

Bestel dit boek nu

book-mgreyJe steunt ons met de commissie en het kost je niks extra.
Bestel dit boek nu bij Bol.com of bij je favoriete boekhandel.

Waar gaat Een verhaal van liefde en duisternis over?

pencil-mgreyAmos Oz groeide op als enig kind van een afstandelijke, rationele vader en een romantische, depressieve moeder, in een kleine, volgepakte woning, waar boeken de hoofdbewoners zijn. Ook hij neemt zijn toevlucht tot de wereld van de boeken en observeert zijn familieleden als tragikomische personages uit het werk van Tsjechov en Tolstoj. Als hij twaalf is, pleegt zijn moeder zelfmoord. Na deze dramatische gebeurtenis die zijn leven tekent, verruilt de jongen op zijn veertiende het claustrofobische ouderlijk huis voor het buitenleven in een kibboets, waar hij op een tractor rijdt en schrijver wordt.

Een verhaal van liefde en duisternis is een fenomenaal geschreven roman, vol prachtige metaforen, humor en tederheid. Op meesterlijke wijze vervlecht Oz het verhaal van zijn persoonlijke leven met honderdtwintig jaar familiegeschiedenis, die begint in Odessa en via Polen en Praag eindigt in het door vluchtelingen, pioniers en Holocaust-overlevenden bevolkte Israël. Oz is persoonlijk betrokken bij de hoogte- en dieptepunten in de culturele en politieke geschiedenis van het door oorlog getekende Israël. Een verhaal van liefde en duisternis is een groots en fabelachtig boek over een man, een familie en een natie, verwikkeld in een pijnlijke geschiedenis.

Details

  • Originele titel: סיפור על אהבה וחושך‎
  • Uitgever(s): Houghton Mifflin Harcourt, De Bezige Bij
  • ISBN(‘s): 9789023428206, 9789023442998, 9789023417750, 9789023422105, 9789023455509, 9780099450030
  • Voor het eerst gepubliceerd in: 2002

Tags

Amos Oz // Bertien Minco // De Bezige Bij // Een verhaal van liefde en duisternis // Houghton Mifflin Harcourt // סיפור על אהבה וחושך‎

Direct bestellen bij Bol.com

Of bestel dit boek nu bij een van deze boekwinkels:

AMAZON.COM, of zoek een boekhandel bij jou in de buurt op deze handige kaart.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *