Een nieuw hoofdstuk…

Een nieuw hoofdstukKomt allen naar het grote literaire boekenbenefiet voor vluchtelingkinderen op 9 februari 2016 in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Vele bekende auteurs treden deze avond op in een uniek programma, dat wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai. De verbindende waarde van boeken en verhalen wordt getoond, maar er is deze avond óók muziek van o.a. Wende Snijders. Alle opbrengsten van deze avond gaan in zijn geheel naar MyBookBuddy. Dit project voorziet alle kinders in AZC’s van een eigen prenten- of leesboek. Hier kun je zelf natuurlijk óók bij aanwezig zijn. Lees hier meer over het initiatief!

Tijdens het programma belichten schrijvers en dichters de verschillende stadia van een reis: het land van herkomst, de reis zelf, de aankomst en het vinden van een nieuw bestaan. Denk hier aan schrijvers als Connie Palmen, Jelle Brandt Corstius, Renate Dorrestein, Kader Abdolah, Esther Gerritsen en véle anderen. De organisatie ligt in handen van de Leescoalitie in het kader van Het jaar van het boek 2016.

MyBookBuddy

Dit project voorziet alle kinderen in AZC’s van een eigen prentenwoordenboek Nederlands. Daarnaast voorziet My Book Buddy, in aanvulling op de activiteiten van openbare bibliotheken, AZC-scholen van boekenkasten met geschikte leesboeken. Het project richt zich op de kinderen, zij staan centraal. Er wordt deze avond niet ingegaan op de discussie bij en over de vluchtelingenproblematiek zelf.

Wil jij óók?!

Als jij daar op 9 februari aanstaan de bij wilt zijn en je wilt dit project op deze manier óók steunen?! Je kunt Deze Link gebruiken om meer over deze avond en het programma te lezen. Tevens kun je er kaarten bestellen voor het benefiet. Op een mooie avond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *