Aalderik over Tales of the Grotesque & Arabesque – Edgar Allan Poe"In De ontdekking van de hemel heet er iemand Poe, wat me ertoe heeft bewogen om Edgar Allan Poe te gaan lezen."
Aalderik, 37, consulent, Voorburg

Bestel Tales of the Grotesque and Arabesque hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Tales of the Grotesque and Arabesque over

Edgar Allan Poe (1809-1849) werd geboren in de Amerikaanse stad Boston. Toen hij drie jaar oud was, verloor hij zijn ouders. Hij werd – samen met zijn broer – opgevoed door John en Francis Allan in Richmond, Virginia. Poe bleef een tijdlang bij hen wonen en hij nam zelfs de achternaam van zijn stiefvader (Allan) aan. Hij studeerde een tijdje en ging daarna het leger in. Maar al op jonge leeftijd kreeg hij succes met zijn schrijven: gedichten en verhalen van hem werden al op zijn achttiende gepubliceerd. Edgar Allan Poe is nog altijd één van de beroemdste en meest invloedrijke Amerikaanse schrijvers, zowel voor wat zijn verhalen als wat zijn gedichten betreft. Tales of the Grotesque and Arabesque is een van zijn bundels.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *