Pink over De grote beschavingsoorlog – Robert Fisk"Door dit boek ben ik op een andere manier gaan lezen over het Midden-Oosten."
Pink, 68, gepensioneerd docent, Zwolle

Bestel De grote beschavingsoorlog hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De grote beschavingsoorlog over

Journalist Robert Fisk verblijft al dertig jaar in het Midden-Oosten, waarvan de meeste tijd als oorlogscorrespondent voor de Britse krant The Independent. Hij was getuige van cruciale historische gebeurtenissen, waaronder de inval van de SovjetUnie in Afghanistan, een gasaanval van Saddam Hoessein in de oorlog met Iran, de burgeroorlog in Libanon, de inval in Koeweit, de beide Golfoorlogen, het Isra sch-Palestijnse conflict en de val van Bagdad. Fisk is bovendien een van de weinige journalisten die Saddam Hoessein, Bin Laden, Khadafi, Arafat en Moebarak meerdere malen heeft gesproken. Meer dan eens is hij aan de dood ontsnapt. De grote beschavingsoorlog is het onthutsende en spectaculaire ooggetuigenverslag van zijn verblijf aan de frontlinie. Daarnaast is het boek een uiterst kritische analyse van de manier waarop de geschiedenis van het Midden-Oosten gevormd is door de inmenging van de Verenigde Staten en andere supermachten, en laat het zien hoe het lot van vele miljoenen burgers is bepaald door krachten die hun landsgrenzen ver overstijgen. Wie dit boek leest, begrijpt de samenhang tussen de conflicten in het Midden-Oosten en het wereldwijde terrorisme.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *