Maarten Spanjer over Mijn kleine hersentjes – Johnny van Doorn


Door Vera | November 13, 2014

"Tussen alle pillen die tegenwoordig in de boekhandel staan, vond ik het wel leuk om een beetje reclame te maken voor zo'n klein meesterwerkje."

Maarten Spanjer, 61, acteur, schrijver, Amsterdam

Lees Mijn kleine hersentjes nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat Mijn kleine hersentjes over?

utobiografische teksten, gewijd aan een bijna paradijselijke jeugd te Arnhem en het ruige bestaan ener bohemien te Amsterdam (en Antwerpen). De Arnhemse jaren ademen een sfeer van onbekommerd geluk en koesterende huiselijkheid. Van Doorn schaamt zich niet om zonder enige ironie of distantie een enigszins sentimentele sfeer op te roepen. De herinneringen aan de jaren daarna (de "selfkicker"-tijd) bergen reeds verval en dood in zich. Achter een schijnbaar vreugdevol leven als bejubeld dichter gaat nogal wat narigheid schuil. Vooral de fragmenten waarin de Arnhemse jeugd wordt opgeroepen zijn zeer onderhoudend en sympathiek. In vele gevallen zijn prachtige korte teksten ontstaan, waarin talrijke lezers de jaren '50 en '60 glimlachend zullen herkennen.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *