Maarten Spanjer over Mijn kleine hersentjes – Johnny van Doorn"Tussen alle pillen die tegenwoordig in de boekhandel staan, vond ik het wel leuk om een beetje reclame te maken voor zo'n klein meesterwerkje."
Maarten Spanjer, 61, acteur, schrijver, Amsterdam

Bestel Mijn kleine hersentjes hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Mijn kleine hersentjes over

utobiografische teksten, gewijd aan een bijna paradijselijke jeugd te Arnhem en het ruige bestaan ener bohemien te Amsterdam (en Antwerpen). De Arnhemse jaren ademen een sfeer van onbekommerd geluk en koesterende huiselijkheid. Van Doorn schaamt zich niet om zonder enige ironie of distantie een enigszins sentimentele sfeer op te roepen. De herinneringen aan de jaren daarna (de "selfkicker"-tijd) bergen reeds verval en dood in zich. Achter een schijnbaar vreugdevol leven als bejubeld dichter gaat nogal wat narigheid schuil. Vooral de fragmenten waarin de Arnhemse jeugd wordt opgeroepen zijn zeer onderhoudend en sympathiek. In vele gevallen zijn prachtige korte teksten ontstaan, waarin talrijke lezers de jaren '50 en '60 glimlachend zullen herkennen.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *