Roderik Six over De regenboog van de zwaartekracht – Thomas Pynchon"Ik vind het een bijzondere uitdaging en het is stilistisch ook heel sterk en heel grappig geschreven, maar je moet er wel een paar maanden voor uittrekken."
Roderik Six, 35, auteur, Gent, België

Bestel De regenboog van de zwaartekracht hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De regenboog van de zwaartekracht over

Dit complexe en stilistisch virtuoze boek wordt tot de belangrijkste romans van de eeuw gerekend en is vaak met Joyce's 'Ulysses' vergeleken. De apocalyptische handeling speelt in de laatste oorlogsjaren 1944-'45 in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Centraal motief is het doodsverlangen, het zoeken van een verklaring voor de bijna erotische fascinatie van het Nationaal-Socialisme voor de dood.
De Amerikaanse soldaat Tyron Slothrop is op zoek naar het geheim van zijn identiteit omdat blijkt dat hij telkens bij het naderen van een V-2 raket, die fetisch van de dood, een erectie krijgt.

Pynchon (1937) werpt in zijn roman de ethische vraag op naar de verantwoording van intelligente wetenschappers die meewerken aan een doodstechnologie. Franz Pökler is zo'n van de politiek afgewende wetenschapper. Het homoseksuele paar Majoor Weissmann en V-2 soldaat Gottfried verpersoonlijkt een levenshouding die tot de fascinatie voor het Nationaal-Socialisme bijdroeg. Een omvattend encyclopedisch bouwwerk, bestaande uit fictie, geschiedschrijving, filosofische en natuurwetenschappelijke verhandeling en cultuurhistorische analyse, vol allusies op o.a de Amerikaanse populaire film, strips, literatuur, opera enz.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *