Piet Calis over het werk van Oscar Wilde"Een man die enorm van kleren hield, waar ik ook van houd. En daardoor tegelijkertijd voor mij een man die het leven tot het uiterste heeft beleefd."
Piet Calis, 77, auteur, Amsterdam

Bestel Het werk van Oscar Wilde hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Het werk van Oscar Wilde over

Oscar Wilde stamt uit een welvarende familie in Dublin. Hij studeerde aan de universiteiten van Dublin en Oxford en trok in 1879 naar Londen. Daar kwam hij door zijn levensstijl, die op het genieten in velerlei vormen gericht was, in de picture. Door zijn homoseksuele voorkeur ging hij in tegen de heersende preutse victoriaanse mores vol taboes, wat hem in 1895 op een aanklacht kwam te staan. Door zijn veroordeling, die daarop volgde, werd Wilde financieel geruïneerd en sociaal geïsoleerd. Nadat hij zijn gevangenisstraf van twee jaren had uitgezeten, verliet hij Engeland en vertrok naar Parijs, waar hij in 1900 stierf, 46 jaar jong.
Zijn literair werk omvat romans, verhalen, sprookjes, drama en poëzie. Het staat onder invloed van het in zijn tijd opkomend estheticisme. Daarin wordt minder waarde gehecht aan een precieze nabootsing van de werkelijkheid, maar men gaat ervan uit dat de kunst omwille van de kunst bestaat, zodat er alle ruimte ontstaat voor de uiterlijke schoonheid van het kunstwerk.
Wilde is met name beroemd geworden door zijn roman ‘Het portret van Dorian Gray’, waarin de narcistische schoonheidscultus van de estheet op een ironische manier wordt getekend. (Bron: gedichten .nl)

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *