Veit over Mapping – Kim Boske & Erik de Jong


Door Van-Nhi | July 15, 2014

"I love this book, because I love Kim Boske, she's a young artist. And I don't love only this book, but I love her work."

Veit, 34, galerijmanager & kunsthistoricus, Berlijn

Lees Mapping nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat Mapping over?

Boske is gefascineerd door het systeem van tijd en ruimte. In haar werk probeert zij de niet tastbare werkelijkheid vast te leggen door zich te verdiepen in de veranderlijkheid van de dingen. Haar foto’s zijn gelaagd op meerdere niveaus waarbij verschillende momenten in tijd en ruimte samen vloeien. Ze legt daarbij iets vast dat je met het blote oog nooit zou kunnen zien of vastleggen.

In de serie Mapping onderzoekt Boske hoe de fysieke beweging door tijd en ruimte ons perspectief op de wereld continue verandert. Door het individuele perspectief los te laten en diverse perspectieven samen te brengen in één beeld, ontstaat een nieuwe, gelaagde realiteit.

Voor deze serie fotografeerde Boske bomen die ze vanuit meerdere standpunten vastlegde door erom heen te lopen. Deze verschillende gedaantes brengt Boske samen in een nieuw beeld die de boom in z’n volle hoedanigheid onthult. Alle perspectieven op de boom bestaan tegelijkertijd, ze overlappen elkaar, ze delen ruimte met elkaar en zijn nu ook samengebracht in één beeld. Het is een beweging van verschijnen en verdwijnen.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *