Mebe over De grijze jager (deel 9, 10 en 11) – John Flanagan



"Ik vind boek negen, tien en elf het allerleukst. In elf gebeurt er het meest, boek negen is héél spannend en boek tien vind ik leuk omdat het in China is en de koning denkt dat hij het volk is."
Mebe, 11, scholier,

Bestel Halt in gevaar, De keizer van Nihon-Ja, De verloren verhalen hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Halt in gevaar, De keizer van Nihon-Ja, De verloren verhalen over

De grijze jager (boek 9):

Halt, Arnaut en Will zijn Tennyson, de leider van de Buitenstaanders, en zijn volgelingen op het spoor. Tennyson probeert te ontsnappen aan gerechtelijke vervolging voor zijn misdaden in Clonmel en Halt is vastbesloten hem tegen te houden voordat hij de grens van Araluen oversteekt.
Will weet een van de huurmoordenaars uit te schakelen, maar er zijn er nog twee over en Halt is in levensgevaar. Hoe handig Will en Halt ook zijn met pijl en boog, het lijkt in dit duel met de wrede huurmoordenaars niet voldoende. Heeft voor Wills mentor het laatste uur werkelijk geslagen?

--

De grijze jager (deel 10):

Arnaut wordt vermist. Enkele maanden geleden is hij vertrokken op een militaire missie naar het hof van de keizer van Nihon-Ja en daarna wordt er al snel niets meer van hem vernomen. Evanlyn maakt zich zorgen en besluit met Will en Alyss op onderzoek uit te gaan.
Aangekomen in Nihon-Ja blijkt Arnaut verstrikt te zijn geraakt in een politiek web. Leden van de Senshi, een kaste die gevreesd wordt om zijn vechtkunst, zijn in opstand gekomen tegen de keizer en Arnaut heeft ervoor gekozen om te blijven en de afgezette keizer bij te staan. Met de komst van Will breekt er een nieuw hoofdstuk aan. Samen staan ze voor de moeilijke taak om mannen te vinden die het durven opnemen tegen de behendige Senshi. Ook Alyss en Evanlyn willen hun steentje bijdragen, maar om goed samen te kunnen werken moeten deze eeuwige rivales eerst hun eigen strijdbijl zien te begraven.

Zal het de vier vrienden lukken om de keizer van Nihon-Ja weer op de troon te krijgen?

--

De grijze jager (deel 11):

Iedereen kent inmiddels de legenden van de Grijze Jagers van Araluen, maar niemand kende tot nu toe het hele verhaal... Het moment is aangebroken om de laatste vragen te beantwoorden en losse eindjes aan elkaar te knopen. Heeft Halt de waarheid gesproken toen hij vertelde hoe Will wees is geworden? En heeft Gilan ontdekt waar Morgaraths luitenant zich schuilhield na de strijd op de Driestappas? Komt er een koninklijke bruiloft? Of slaat het noodlot alsnog toe?

Geïnspireerd door vragen en brieven van zijn lezers, geeft John Flanagan antwoord op al die brandende kwesties in de wereld van de Grijze Jagers. In De verloren verhalen valt te lezen wat voorafging aan de gebeurtenissen die zijn beschreven in de voorgaande tien delen van deze serie en wat er nog gaat komen voor Will, Halt, Arnaut, Alyss, Evanlyn, Gilan, en wat dacht je van die kleine, eigenwijze pony? Een echte fan mag dit boek niet missen.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *