Job Breemer ter Stege over zijn boek De Dolfijnen



"Weet je nog toen Amsterdam overstroomde?"
Job Breemer ter Stege, 29, schrijver, Amsterdam

Bestel De Dolfijnen hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De Dolfijnen over

Wat doe je als Nederland overstroomt?

Vanwege een chronisch gebrek aan werk en uitdagingen kiezen Jelle, Daphne, Coco en Rogier voor het hedonistische leven. Dat lijkt geen lastige keuze in Amsterdam, de stad van de overvloed. Ze vieren alles en storten zich van het ene in het andere feest. Voortdurend op zoek naar liefde, de plaatsen met de beste alcohol en de grenzen van het gezond verstand.

Dan overstroomt de stad: een stormvloed teistert Amsterdam en de rest van Nederland. Vluchten kan niet meer, de inwoners raken ingesloten en voorzieningen vallen uit. De dolfijnen geeft een ontluisterend beeld van wat een groepje toch wat verwend geraakte jongeren overkomt. Én hoe ieder van hen daar op zijn eigen manier mee omgaat. In sober, hedendaags taalgebruik maakt Job Breemer ter Stege er een aangrijpend boek van.

Job Breemer ter Stege debuteerde vorig jaar met Pontus, dat werd aangeraden door de jury van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Dat hij raak en modern kan schrijven, viel ook recensenten en festivals op. Met zijn nieuwe roman waagt Breemer ter Stege zich aan het ultieme Nederlandse thema: een watersnoodramp.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *