Houman over Homage to Catalonia – George Orwell"Hij vertelt een hele andere kant van het verhaal dan wat ik op school heb geleerd en mij over de oorlog is verteld."
Houman, 25, , Rotterdam

Bestel Saluut aan Californië hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Saluut aan Californië over

'Saluut aan Catalonië' behoort tot de belangrijkste boeken over de Spaanse burgeroorlog. Orwell doet in dit boek uitgebreid en eerlijk verslag van zijn ervaringen als lid van de arbeidersmilitie in liet Spanje van de jaren dertig. Over die eerlijkheid hebben vooral de communisten zich later beklaagd. Maar juist de dubbelhartigheid van hun partijgenoten in de politieke chaos van liet republikeinse Spanje was volgens Orwell ruimschoots voldoende om het geloof in de revolutie de nek om te draaien. Toch is 'Saluut aan Catalonië' geen pessimistisch boek. Integendeel. Anders dan in 'De Dierenboerderij' gaan idealisme en nuchterheid in 'Saluut aan Catalonië' hand in hand. Wie liet andere werk van Orwell heeft gelezen, weet dat ook dit boek meer is dan liet zoveelste relaas van een recente periode uit de geschiedenis.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *