Ece Temelkuran over haar boek Het geluid van bananen



"The title of the book might sound a little bit ridiculous, but actually bananas do have sounds."
Ece Temelkuran, 40, writer, Istanbul

Bestel Het geluid van bananen. hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Het geluid van bananen. over

Op het dakterras van een flatgebouw in Oost-Beiroet staat een Filippijns dienstmeisje te huilen. De conciërge die haar vanaf de overkant van de straat bespiedt, vraagt zich gebiologeerd af of ze nou spleetogen heeft of niet… Die heeft ze niet, ze heeft Palestijnse ogen. Hoe kan dat? En waarom huilt ze? Welke antwoorden komt ze zoeken in Beiroet?

In het deftige Oxford worstelt de Turkse promovenda Deniz met haar proefschrift, haar relatie en zichzelf. Na stevige kritiek van haar promotor beseft ze dat ze zich te veel afzijdig heeft gehouden van haar onderwerp: het Midden-Oosten. En dus gaat ze op weg naar waar het allemaal gebeurt: Beiroet.

Beiroet zal beide jonge vrouwen een plaats geven in haar geteisterde midden. Daar waar de politieke en religieuze facties niet te tellen zijn, alle talen van de wereld worden gesproken, en eenieder zijn eigen pijn en zijn eigen verhaal meesleept, juist daar doorstaat de liefde de moeilijkste omstandigheden. Ook Filipina en Deniz zullen er hun eigen verhaal leren schrijven. Een verhaal over identiteit, politiek en liefde.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *