Melchior over Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht – Mark Haddon



"De schrijfwijze vond ik zo bijzonder, de schrijver heeft het heel goed geschreven vanuit een werkelijk autistisch point of view. Ik vond het een ontzettend interessant boek om te lezen."
Melchior, 21, horecamederwerker, Amsterdam

Bestel Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht over

Het hartveroverende, inmiddels klassieke verhaal van Christopher en het mysterie van de dode hond op het grasveld van zijn buurvrouw is er een om te lezen en te herlezen. Dit is namelijk geen gewone detectiveroman. De detective is een vijftienjarige jongen met een vorm van autisme. Hij weet veel van wiskunde en weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Hij is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat, maar wanneer de hond van de buurvrouw vermoord blijkt te zijn, begint hij aan een reis die zijn hele wereld op z'n kop zet.
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze Whitbread Book of the Year Award. Van Mark Haddon verschenen ook Een akkefietje en Het rode huis.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *