Ernst-Jan Pfauth over Amerikaan In Parijs – Ernest Hemingway



"Het laat zien hoe hij als beginnend schrijver met oesters in een café zat, en daar prachtige boeken aan het schrijven was. Dus lees dat, en je wilt ook een boek schrijven."
Ernst-Jan Pfauth, 26, blogger, Amsterdam

Bestel Amerikaan In Parijs hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Amerikaan In Parijs over

In dit boek beschrijft Hemingway de periode tussen 1921 en 1926; de jaren die hij samen met zijn eerste vrouw Hadley, hun baby Bumby en de kat F. Puss in Parijs doorbracht. In deze tijd kwam ook zijn eerste roman The sun also rises tot stand.
Hemingway beschrijft onder andere zijn gesprekken met Gertrude Stein, de flamboyante schilder Pascin en Scott Fitzgerald, en op deze manier leren we ook Hemingway kennen. In Amerikaan in Parijs komt de lichtstad tot leven, doordat Hemingway ons laat meeproeven van de wijn, laat mee-eten van de oesters, meewedden bij de paardenraces en meehongeren om zelfdiscipline te leren. Zoals hij zelf zegt: 'Dit is zoals Parijs toen was, in de dagen dat we erg arm en erg gelukkig waren.'

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *