Hugo Hoes over zijn boek Fijne familie



"Iedereen heeft familie. Ik ben de jongste van acht. Over die familie heb ik 17 verhalen geschreven, o.a. over het kerstdiner, huisdieren, kamperen en sinterklaas. Allemaal even chaotisch. Lees het en lach."
Hugo Hoes, 49, redacteur VPRO Gids, Amsterdam

Bestel Fijne familie hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Fijne familie over

Als jongste uit een gezin met acht kinderen heeft Hugo Hoes de continue stroom komische en bijzondere familieperikelen tijdens zijn jeugd nauwlettend gadegeslagen én onthouden. Hun drukke vader – behalve pater familias ook leraar, raadslid en voorzitter van de lokale voetbalclub in Silvolde – zorgt ervoor dat het thuis nooit saai is.
De kinderen Hoes worden als campagnemedewerkers ingezet wanneer vader de politiek in wil, winkelen met Monopoly-geld en gaan met oude rapporten langs bij hun oma. Moeder ziet het allemaal hoofdschuddend gebeuren. De vakanties, dorpsfeesten, Kerstmis en andere familiebijeenkomsten zijn een vrolijk feest der herkenning voor iedereen die is opgegroeid in de jaren zestig of zeventig.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *