Hans van Velzen over Terug tot Ina Damman – Simon Vestdijk



“Het heeft mij altijd erg geinspireerd. Zelfs zodanig, dat ik nu voorzitter ben van de Vestdijk Kring, die nog allerlei activiteiten organiseert rond het leven en werk van Simon Vestdijk.”
Hans van Velzen, 60, directeur OBA, Amsterdam

Bestel Terug tot Ina Damman hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Terug tot Ina Damman over

Terug tot Ina Damman (1934), de bekendste roman uit de Anton Wachter-serie, opent met Antons Wachters eerste dagen op de hbs, 'het moeilijkste wat er bestond'. Hij is een intelligente maar wereldvreemde jongen en wordt op school dan ook geplaagd. Als verweer tegen zijn eenzaamheid en het gepest van zijn klasgenoten zoekt hij zijn heil in hard werken, zodat hij de beste van zijn klas wordt en blijft, zonder dat dit hem echter voldoening schenkt. Geleidelijk krijgt hij vrienden, zijn leven wordt dragelijker, maar zijn hele puberteit wordt beheerst door zijn liefdesgevoelens voor medescholier Ina Damman - gevoelens die uitgroeien tot een allesbeheersende, onmogelijke jeugdliefde.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *