Daan Heerma van Voss over zijn boek Zonder tijd te verliezen“Ik wilde daar een roman over schrijven, die min of meer brak met alle clichés en alle peilers van de klassieke coming of age roman.”
Daan Heerma van Voss, 26, schrijver & interviewer, Amsterdam

Bestel Zonder tijd te verliezen hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Zonder tijd te verliezen over

Voor beiden is het hun eerste vriendschap. Daniël en Xander, buurt- en leeftijdgenoten, trekken met elkaar op zoals dieren dat doen, simpelweg omdat het met z'n tweeën minder gevaarlijk is dan alleen. Xander is anders dan de andere jongens uit de buurt, hij droomt van reizen en zijn kamer hangt vol wereldkaarten en ansichten van verre steden.

Na hun schooltijd besluiten ze naar Perugia te verhuizen. Maar Xanders fantasieën over leven in den vreemde blijken sterker dan die van Daniël, die trouw gaat studeren en iedere zondag zijn vader in Amsterdam- Zuid belt, op zoek naar de geluiden van thuis. Wanneer Daniël de Zuid-Afrikaanse Sophie ontmoet, doen haar verhalen hem beseffen hoe weinig hij zelf heeft meegemaakt.

Na een kort bezoek in Nederland keert Daniël terug naar een leeg huis in Perugia: Xander is verdwenen. Vastberaden zijn vriend te hervinden en hun verbond een laatste eer te bewijzen, begint Daniël zijn zoektocht.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Daan Heerma van Voss over zijn boek Zonder tijd te verliezen”

  1. Nooo! Ik vind het juist vreselijk om na het lezen van een boek de film te zien, heel mijn faniaste naar de knoppen. Ik kan ook nooit meer genieten nadien van het boek. Heel eigenaardig. Ziet er wel een hele goeie film uit (misschien zal ik het boek dan niet lezen en enkel de film zien 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *