Nico Dijkshoorn over zijn boek Nooit Ziek Geweest


Door Marc | March 12, 2012

“Ik beloof jullie, over een paar jaar gaan we weer keten, maar dit moest even.”

Nico Dijkshoorn, 52, schrijver, Leiden

Lees Nooit Ziek Geweest nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat Nooit Ziek Geweest over?

Met mededogen en de kracht van een vuistslag beschrijft Dijkshoorn hoe de familie zich schikt naar de nukken van zijn vader. Klaas zit in een verzorgingstehuis. Zijn zoon zit naast hem, zwijgend. De losgezongen zinnen van de vader roepen herinneringen op aan woeste verjaardagsfeesten van vroeger, aan vakanties met veel gelach en ruzie, aan een moeder die altijd volgde – en een vader die er ondanks zijn permanente aanwezigheid nooit echt was.
‘Wat heel bijzonder is, zuster, is dat ik nooit ziek ben geweest. Nooit. Nooit ziek geweest. Andere mensen om ons heen, vrienden, je hoort niet anders, maar ik vind dat waanzin.’

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


One Reply to “Nico Dijkshoorn over zijn boek Nooit Ziek Geweest”

  1. ik ga spijtig egeong niet maar ik heb wel veeeeel enge en grappige geschreven b.v. er was een meisje die haar papa haar vermoode en mijn cliffhanger was dat het maar een droom was maar dat er bloed van haar lijf vielde geef dikke knuffels aan charlrtte veroniq en kriestien mijn lievelings wrappers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *