Michiel Stroink over zijn boek Of Ik Gek Ben



“Het was voor mij een soort snelkookpan van idioten, absurde, rare mensen en situaties. En ik dacht, hier gaat het gebeuren.”
Michiel Stroink, 31, schrijver & communicatieadviseur, Amsterdam

Bestel Of Ik Gek Ben hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Of Ik Gek Ben over

Benjamin, een succesvolle jonge kunstenaar, is verbijsterd als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij kan niet geloven dat hij schuldig is aan wat hem ten laste wordt gelegd maar door te veel drank en drugs kan hij zich van de bewuste avond niets meer herinneren. Het leven als tbs er is absurd en cynisch, en hoe hij zich ook probeert af te schermen, de gebeurtenissen en confrontaties in de kliniek laten hem niet onberoerd. Langzamerhand krijgt Benjamin weer grip op zijn eigen werkelijkheid, en geschokt kijkt hij terug op de asociale narcist die hij was in zijn vorige leven.

Stap voor stap wordt Benjamin weer mens en verandert hij in een man die schijnbaar met beide benen stevig op de grond staat. Maar dan krijgt hij een brief die zijn wereld wederom op zijn grondvesten doet schudden. Wat is nu eigenlijk de waarheid? Of ik gek ben is een vlot geschreven, geestige maar ook maatschappijkritische debuutroman over een man die niet meer weet wie of wat hij moet geloven.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *