Joost Swarte over zijn boek Bijna compleet



“Dit is het boek waaraan ik jaren gewerkt heb, eigenlijk vanaf 1973 tot 2008.”
Joost Swarte, 64, tekenaar/auteur, Haarlem

Bestel Bijna compleet hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Bijna compleet over

Alle strips van de hand van Joost Swarte in één verzameling.

‘Swarte paart een verfijnde visuele intelligentie aan een gevoel voor humor en historie. Hij experimenteert binnen een traditie, probeert dingen uit die gewaagd zijn en toch eenvoudig ogen. Men gaat gemakkelijk voorbij aan de moed die nodig is om zo ver te komen.’ – Art Spiegelman

Joost Swarte debuteerde in undergroundbladen als Modern Papier, Aloha en Tante Leny Presenteert. Vanaf 1974 publiceerde hij zijn stripverhalen in het Franse blad Charlie, waarna hij meteen gezien werd als een van de belangrijkste auteurs van het moderne stripverhaal. Alle aspecten van onze chaotische samenleving sijpelen zijn verhalen binnen. Zijn liefde voor het traditionele stripverhaal gekoppeld aan een inhoudelijke vrijheid en speelse geest maken zijn werk uniek. In 1981 kwam zijn bundel L’Art Moderne in Frankrijk uit, die op het festival van Angoulême direct werd beschouwd als de belangrijkste uitgave van dat jaar. In Bijna compleet zijn de verhalen uit deze bundel integraal opgenomen, evenals de strips die hij tekende voor onder andere A Suivre en het legendarische Amerikaanse tijdschrift Raw.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *