Gideon over Wij slaven van Suriname – Anton de Kom“Aanrader: Anton de Kom. Waarom? Verbreed je horizon! Doe het, alsjeblieft, doe het.”
Gideon, 27, welzijnswerker, Amsterdam

Bestel Wij slaven van Suriname hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Wij slaven van Suriname over

Over de rol van de Surinaamse verzetsheld Anton deKomin het bewustzijn van Suriname is het laatste woord nog niet geschreven. Wij slaven van Suriname (1934) is het boek waarmee het allemaal begon. DeKom schreef een indrukwekkend verhaal over de opstand van slaven in Suriname dat in de jaren dertig in Nederlandse literaire kringen de pennen behoorlijk in beweging bracht – en dat na de TweedeWereldoorlog symbool werd voor een onafhankelijk Suriname, ook dankzij het feit dat het werd geschreven door de zoon van een ex-slaaf.

Met dit boek wist DeKom destijds verschillende bevolkingsgroepen bijeen te brengen, en de symbolische betekenis van het werk is even groot als de historische en literaire, wat wel moge blijken uit het feit dat ervan zowel in Cuba als Venezuela nog altijd illegale edities in omloop zijn.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *