Boekentips Top 10

Why I Love This Book is de onafhankelijke website waar lezers en schrijvers hun boekentip geven in video’s van 1 minuut. En we gaan hard, helemaal na lovende publicaties in o.a. NRC, Parool, Viva, Flair, JFK, en nog veel meer.

Boekwinkels kunnen deze video’s gebruiken in hun winkel of op hun website.

Het goede nieuws: Die boekentip video’s kun je nu ook in boekwinkels, bibliotheken, etc afspelen. Full screen, met een koptelefoon voor het geluid.

Bonita avenue-Peter Buwalda De handen van Kalman Teller - Gauke Andriesse De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween - Jonas Jonasson

Top 10

Elke week stelt Why I Love This Book een nieuwe Top 10 van video’s samen. Een mix van video’s over actuele boeken, schrijvers die vertellen over hun nieuwe boek en lezers over hun mooiste boek. Nieuwe boeken en klassiekers. Als het even kan in verschillende genres.
Een voorbeeld van zo’n top 10 playlist vind je onderaan deze pagina.

Zo geregeld

 • Je zorgt zelf voor de hardware: beeldscherm, koptelefoon(s) en een computer met (adsl) internetverbinding.
 • Why I Love This Book maakt elke week een fraaie nieuwe top 10 playlist.
  Het password daarvoor mailen we je elke week.
 • Je zet de Youtube playlist aan, op full screen.
  De top 10 video playlist van deze week staat op repeat.

Mark Schalekamp over zijn boek: De parvenu Ronald Giphart over: De hemel van Heivisj – Benny Lindelauf Ernest van der Kwast over zijn boek: Mama Tandoori

Kosten

Is het gratis? Nee, helaas. Dat kan niet. We moeten de kosten ergens van betalen.
Is het duur? Nee, gelukkig niet. Per winkel, bibliotheek of andere organisatie betaal je een vast bedrag per maand. Daarvoor krijg je vier nieuwe top 10 playlists per maand. Daarmee heb je iets bijzonders in je winkel.

Het tarief is per 1 augusts vastgesteld op: €45,- per maand.

Vragen?

Heb je vragen, tips, wensen, suggesties, etc? Stuur dan even een email. Vermeld er svp bij voor welke boekhandel of organisatie je werkt.

En wil je op de hoogte blijven van de nieuwste video’s? Meld je dan even aan voor de wekelijkse email nieuwsbrief.

Voorbeeld Top 10 playlist

Hieronder vind je een voorbeeld playlist. Klik op play, en klik daarna rechtsonder op Youtube fullscreen button om de video’s fullscreen af te spelen.

Praktische tips

 • chromecast
  Tip: Chromecast

  Twee beeldschermen: Vaak heb je al een computer, internetverbinding en een beeldscherm in je winkel. Maar dat beeldscherm wordt al gebruikt. Het is echter mogelijk om op 1 computer 2 beeldschermen aan te sluiten. Het ene beeldscherm gebruik je zelf, op de andere open je je webbrowser en vertoon je de Why I Love This Book video’s. Probleem opgelost.

 • Koptelefoon aansluiting: Als de computer te ver weg staan van het (tweede) beeldscherm, is het lastig om een koptelefoon in te pluggen. Er zijn echter ook beeldschermen met een audio uitgang. Dan kun je de koptelefoon in het beeldscherm inpluggen. Probleem opgelost.
 • Samen luisteren: Met een verloopstekkertje is het mogelijk om 2 koptelefoons op 1 computer aan te sluiten. Dan kunnen mensen die samen willen kijken en luisteren dat doen. Probleem opgelost.
 • Niet wegklikken: als de video playlist speelt, kun je de muis en het toetsenbord weghalen. Mensen kunnen dan niet wegklikken. Het is dan wel handig als op de koptelefoon een volume regelaar zit.

Toekomstplannen

Er komt nog van alles bij. In de toekomst …

 • Komt er een poll, waarmee je zelf mede kunt bepalen welke video’s in de top 10 van de volgende week komen.
 • Komt er point of sale (POS) materiaal. Denk aan een kartonnen beeldscherm-aanplak-dinges, met o.a. het Why I Love This Book logo.
 • Komt er een ‘best hardware buy‘. We zijn nog aan het studeren op de beste prijs-kwaliteit voor monitors en koptelefoons. Tips zijn welkom.
 • Komen er ook luisterfragmenten. Een boekfragment van max 5 minuten, fraai voorgelezen, geeft een mooi voorproefje van een boek.
 • Komt er ook een FAQ (veelgestelde vragen). Waarschijnlijk met name over technische issues en tips.
 • Staat in de wekelijkse mail met de playlist voor komende week ook handige bestel-info, zodat je snel de boeken uit de Why I love This Book  top 10 bij het centraal boekhuis of andere leveranciers kunt (bij)bestellen.

Support

De Youtube Playlist player biedt deze opties:

 • Quality: hiermee stel je de beeldkwaliteit in. 720p is momenteel de hoogste optie voor onze video’s.
 • Full screen: hiermee speel je de video’s full screen af.
 • Repeat: Hiermee zorg je ervoor dat de playlist na de laatste video automatisch opnieuw afspeelt.

Youtubeplaylistsettings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *