KAF/KOREN – Less is more

In onze nieuwe blogserie KAF/KOREN geven we steeds drie tijdloze boekentips aan de hand van video’s uit ons archief. Zo hoef je nooit meer diep te graven naar je volgende boek.

Drie keer duurzaam

Is jouw leven al helemaal Konmari ingericht of kom je stiekem nog om in de spullen? En heb je al last van vliegschaamte? Anno 2019 zijn we zo gewend aan spullen en gemak, dat mensen langzaam steeds vaker kiezen voor less.

Ook Nederland Leest kiest dit jaar voor minder: het thema van 2019 is namelijk Duurzaamheid. Daarom kozen we deze keer drie boeken die er ons allemaal op hun eigen manier op wijzen dat less vaak more is.

Seher over Into The Wild – Jon Krakauer
De hoofdpersoon van Into The Wild is helemaal klaar met materialisme en technologie. Hij maakt al zijn geld over naar Oxfam Novib en besluit om slechts met een kleine rugzak te gaan zwerven.

Het verhaal, gebaseerd op realiteit, wordt spannend en een beetje luguber, maar de denkwijze van Christopher McCandless raakte en inspireerde lezer Seher.

Raoul de Jong over zijn boek De grootsheid van het al
Schrijver Raoul de Jong beloofde aan zijn overleden hondje Puck dat hij alles zou doen wat ze samen niet meer konden. Hij ging op pad, op zoek naar zichzelf en de wereld om zich heen. Te voet, weg van alle digitale prikkels.

Uit zijn boek blijkt dat voor een bijzondere reis geen dure vliegtickets nodig zijn – iets om een voorbeeld aan te nemen.

Karin Luiten over haar boek Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek
Al je spullen achterlaten of van de ene op de andere dag afstand nemen van technologie is natuurlijk wel heel rigoreus.

Liever iets meer praktische tips voor een duurzaam leven? Een van de simpelste veranderingen om aan te brengen in je leven is om duurzaam te koken. Karin Luiten helpt je daar graag een handje bij en schreef daarom Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek.


Meer tips kunnen we je helaas niet geven, want ja, less is more. Maar binnenkort zijn we bij je terug om weer het literaire KAF/ van het KOREN te scheiden. Abonneer je voor het gemak op onze nieuwsbrief waarmee we je op de hoogte houden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *