Jacob over Musje, Mijn Zusje – Selma Noort



"Heel leuk is het, omdat het ook echt heel zielig, maar heel mooi geschreven is."
Jacob, 6, scholier, Amsterdam

Bestel Musje, mijn zusje hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Musje, mijn zusje over

'Hé, jij daar!' riep Lijster.'Ikke?' vroeg Musje.'Nee, hij daar. Dat ellendige koekoeksjong. 'Kloesje? Hij is mijn broertje.''Ha! Je broertje! Als dat je broertje is, dan ben ik een ooievaar. Dat koekoeksjong heeft je broertjes en zusjes uit het nest gemikt. Dat doen koekoeksjongen.' Maar Kloes is een kind van het Klein Duinvolk. Meeuw heeft hem net op tijd gered uit de klauwen van Kraai, die hem op wilde eten, en gezorgd dat hij bij Musje in het mussennest kwam. Als Musje en Kloes door de vader-en moedermus uit het nest worden gezet, gaan ze samen op zoek naar Kloes' familie. Het is een lange reis naar de duinen. Musje en Kloes zijn nog maar klein. De winter staat voor de deur en overal dreigt GEVAAR. Gelukkig is Meeuw er ook nog, en trekt hij zich hun lot aan.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *