Sybren over De Welwillenden – Jonathan Littell



"Je ziet hoe een doorsnee ambtenaar door het lot betrokken wordt bij alle extreme gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens het nazisme."
Sybren, 52, zelfstandig consultant, Rotterdam

Bestel De welwillenden hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat De welwillenden over

De Welwillenden is het verslag van Max Aue, een SS'er die tot in de hoogste rangen opklimt en minutieus vertelt over de cruciale rol die hij heeft gespeeld bij de Endlösung der Judenfrage. De Welwillenden heeft internationaal veel losgemaakt, is bejubeld en vergeleken met Oorlog en vrede van Lev Tolstoj en Claude Lanzmanns film Shoah. Een internationale bestseller waarvan alleen al in Frankrijk meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Jonathan Littell is geboren in New York en studeerde aan Yale. Hij bracht zijn kindertijd grotendeels door in Frankrijk. Hij werkte voor humanitaire organisaties op de Balkan, in Tsjetsjenië, Afghanistan en Congo. Bij De Arbeiderspers verscheen ook Het droge en het vochtige, Littells studie over de psyche van een nazi, Léon Degrelle, een man met wie Max Aue overeenkomsten vertoont.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *