Helena Hoogenkamp over Blauwbaard – Kurt Vonnegut


Door Vera | October 9, 2016

"Het is een geweldig boek over een kunstenaar die zich afvraagt of hij nou echt iets betekenis heeft."

Helena Hoogenkamp, 29, schrijfster, Amsterdam

Lees Blauwbaard nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat Blauwbaard over?

Rabo Karabekian, Armeens- Amerikaans schilder schrijft, daartoe aangespoord door een min-of-meer ongewenste loge, een schrijfster van progressieve jeugdboeken, zijn autobiografie. Zijn familie is per ongeluk in Amerika terechtgekomen, en hijzelf is begonnen als leerjongen bij de meest populaire illustrator van de jaren '20, ook al per ongeluk. Na de oorlog kiest hij voor het abstract-expressionisme. Helaas zijn al zijn werken inmiddels verloren gegaan door de verkeerde materiaalkeuze. Wel bezit hij een onschatbare collectie schilderijen van zijn tijdgenoten. Er is nog een schilderij van hem over, opgeslagen in een hermetisch afgesloten aardappelschuur. Het blijkt, hoewel figuratief, zijn meesterwerk te zijn. Vonnegut (geb. 1922) toont weer zijn meesterschap in het door hemzelf gecreeerde genre, de filosofisch-humoristische roman. Voor liefhebbers van zijn werk aanbevolen. Ernstige gezichtspunten op lichtvoetige toon.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *