Frank Witzel over zijn boek Hoe een tiener de Rote Armee Fraktion bedacht


Door Vera | October 5, 2016

"I turn a realistic idea into a little imaginary, you could say surrealistic, writing."

Frank Witzel, 60, schrijver, Offenbach (DE)

Lees Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht nu

Wil je dit boek bestellen? Doe dat via de links hieronder svp.
Je steunt ons met de commissie, en het kost je niks extra.

Bestel dit boek nu bij BOL.COM. Of bij LIBRIS, STORYTEL, AKO, BOOKSPOT of eBOOK.nl. Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Waar gaat Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht over?

In deze groots opgezette literaire reconstructie van het tijdperk dat eindigde in 1989 kijkt een volwassen man terug op zijn tienerjaren in de oude Bondsrepubliek van na de oorlog tot aan de val van de Muur. De complete geschiedenis van de popmuziek komt langs, drugs, het katholicisme met zijn martelaren, de filosofie van Nietzsche tot Derrida, de politiek, van de nazistische naweeën tot de Duitse herfst, Amerikaanse tv-series, snoep en speelgoed uit de vorige eeuw, en een bont gezelschap naoorlogse iconen. Tegen dit overweldigende decor speelt het ontroerende verhaal van de seksuele ontwikkeling en de eerste verliefdheid van een jongen die alles probeert te begrijpen en alleen maar het goede wil doen.

Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht is een explosieve mix van geschiedenis en fictie, een caleidoscoop van stemmingen die de kosmos van de oude Bondsrepubliek op fenomenale wijze tot leven brengt.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *