Lies van Gasse en Peter Theunynck over hun boek Nel, een zot geweld



"Peter roept in korte poëtische zinnen een hele wereld op." "Lies is een soort grafische dialoog aangezien in een soort vloeibare, bijna levende, filmische stijl."
Lies van Gasse, Peter Theunynk, 32, 55, dichter, leraar, beeldend kunstenaar, schrijver, Antwerpen

Bestel Nel, een zot geweld hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Nel, een zot geweld over

Nel, de dochter van een postbode uit Koekelberg bij Brussel, wil iets maken van haar leven. Ze is gebiologeerd door de wereld van schilders en beeldhouwers, daar loopt ze Rik Wouters tegen het lijf. Rik is een jonge, talentvolle kunstenaar en Nel wordt zijn model, zijn muze en zijn vrouw. Via hem wil ze onsterfelijk worden en daar heeft ze alles voor over.

Maar dan slaat het noodlot toe: de Eerste Wereldoorlog breekt uit en soldaat Wouters belandt als krijgsgevangene in Kamp Zeist in Nederland. Daar blijkt al snel dat hij kanker heeft. Rik sterft in een ziekenhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Nel is nauwelijks dertig en toch is haar leven al voorbij. Nu de ogen van haar magiër gedoofd zijn, bestaat ze niet meer.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *