Charlotte Borggreve over Mijn roofvogels – Rob Bijlsma



"Het is een prachtig en spannend boek waarin hij beschrijft hoe hij met zijn klimijzers in hoge bomen klimt om roofvogels te volgen naar hun nest."
Charlotte Borggreve, 63, schrijfster, kinder- en jongerencoach, Amsterdam

Bestel Mijn roofvogels hier

Je steunt ons met de paar procent commissie die we krijgen van Bol.com, en het kost je niks extra.
Of haal het bij je favoriete boekhandel.

 

Hier gaat Mijn roofvogels over

Al meer dan veertig jaar klimt Rob Bijlsma in boomtoppen om roofvogels te bestuderen. Hij begon daarmee in de late jaren zestig, tijdens het diepste dieptepunt voor roofvogels in een grondig vergiftigde wereld. Nú zijn ze alomtegenwoordig, zelfs tot in hartje stad. Hoe valt dat te rijmen met de afname van belangrijke prooisoorten en met landschappelijke veranderingen van ongekende omvang? Rob Bijlsma weet veel, heel veel van roofvogels. Hij ziet patronen, hij snapt wat er aan de hand is op grond van geduldige observaties en metingen. Een roofvogel wordt op die manier een individu dat dagelijks beslissingen neemt. En hoe uitstekend kunnen ze dat, óók als de omstandigheden ongewis zijn. Mijn roofvogels is het verslag van een gepassioneerde zoektocht naar de leefwereld van roofvogels, geschraagd met terzijdes, langlopend onderzoek in binnen- en buitenland, jeugdige overmoed, ongevraagde meningen, cijfers en kennis van anderen.

Plaats deze video op je eigen site

Wil je dat meer mensen dit boek lezen?Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Je kunt deze video eenvoudig op jouw website plaatsen. Hoe? En mag dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *